• Przechowalnia 0
  • e-Płatności
    Szybkie płatności bankowe, płatności kartą kredytową i debetową.


    tpay

    Szybki kontakt
    Cennik

    HTML   CSV

    GLUKOZA SPOŻYWCZA KRYSTALICZNA DEKSTROZA - 1KG

    5,49 zł

    Od 11 sztuk do 20
    5,22 zł / SZT.

    Od 21 sztuk do 100
    4,94 zł / SZT.

    Wysyłka:24 godziny
    Sprawdź koszty wysyłki

    Koszty dostawy tego produktu

    Ilość:SZT.

    Nazwa produktu GLUKOZA SPOŻYWCZA JEDNOWODNA                                 
    Inne nazwy GLUKOZA KRYSTALICZNA, glukoza, dekstroza, dextroza
    Czystość Spożywcza
    Wzór chemiczny C6H12O6
    Nr CAS 77938-63-7
    Nr WE 200-075-1
    Zawartość składnika głównego Min. 99,9%
    Charakterystyka Ziarnisty proszek
    Opakowanie 1 kilogram


    ZASTOSOWANIE:

    Glukoza krystaliczna jako cukier prosty znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym oraz do bezpośredniego spożycia i słodzenia. Produkt wysokokaloryczny, łatwo przyswajalny przez organizm, regeneruje siły, wzmacnia pracę serca. Stanowi doskonałą odżywkę wzmacniającą w okresach rekonwalescencji, stanach wyczerpania i okresach wzmożonego wysiłku fizycznego.

    Glukoza może być stosowana do słodzenia pokarmów i płynów dla niemowląt. Ze względu na znaczną słodycz używana jest do produkcji wyrobów cukierniczych, pieczywa cukierniczego, środków dietetycznych, deserów, lodów, napojów, soków, odżywek, przetworów owocowych.

    W przemyśle chemicznym stanowi podstawowy surowiec do produkcji sorbitolu, środka słodzącego dla diabetyków oraz w produkcji kwasu cytrynowego. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się głównie walory glukozy jako środka sprzyjającego percepcji słodyczy i uwypuklającego smak produktów.

    Stosuje się ją do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów, deserów, suchych mieszanek żywnościowych, napojów bezalkoholowych, wyrobów owocowo-warzywnych. Jest znakomitym zamiennikiem sacharozy w produkcji gum do żucia i gum balonowych.

    W produkcji wyrobów piekarskich glukoza krystaliczna używana jest jako naturalny czynnik wywołujący brązowienie i przedłużający trwałość produktów. Stanowi wyśmienite źródło pożywienia dla drożdży oraz działa jako czynnik wypełniający i strukturotwórczy. Dodatek glukozy w produkcji piwa i wina przyspiesza fermentację, korzystnie wpływa na bukiet aromatyczny wina i jego charakterystykę.

    Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych. W przemyśle mięsnym jest składnikiem zalew do szynek.
    Czystość: Spożywcza
    Opakowanie: 1000g
    Postać: Proszek

    Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

    Napisz recenzję
    Zobacz także:
    Klienci polecają również:
    Akceptuję
    INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES
    Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Czytaj więcej: Polityka prywatności